Homlokzati

Hőszigetelés

Alpakka
A hőszigetelés előnyei:
  • Jelentősen csökkenti a fűtési költségeket
  • Megszűnteti az épületfizikai károsodásokat (páralecsapódás, penészesedés).
  • A kevesebb tüzelőanyag felhasználás következtében csökken a károsanyag-kibocsátás, ami tisztább levegőt eredményez.

Homlokzati hőszigetelések közül a polisztirol és kőzetgyapot hőszigetelést részesítjük előnyben és ezekkel dolgozunk

Néhány szó ezekről a hőszigetelő rendszerekről:

A kőzetgyapot alapú szigetelőanyagok nem zsugorodnak, nincs hőmozgásuk, s hőszigetelő képességüket az épület élettartamával megegyező ideig változatlanul megtartják. A hőszigetelést elég egyszer felrakni, ezt követően nincs szükség karbantartásra. A kőzetgyapot elnyeli a hangokat, mivel a hang – mint a levegő mechanikai rezgésének energiája – a kőzetgyapotszálak közé érve az azokon fellépő súrlódás következtében hővé alakul át. Ennek köszönhetően a kőzetgyapot hőszigetelések egyúttal hangszigetelések is. Fontos tulajdonsága a tűzállóság (olvadáspontja 1000 °C felett van), azaz egy esetleges épülettűz esetén megvédi az épület szerkezetét, meggátolja a tűz terjedését. A kőzetgyapotot a rágcsálók, rovarok, gombák nem károsítják, s ez sok későbbi kellemetlenségtől óvja meg felhasználóját.

 

 

Az expandált polisztirol habok (EPS) alapanyaga a kőolajból előállított, hajtógázt és speciális adalékokat tartalmazó „sztirolgyöngy”. Mivel az EPS habok 2-4 térfogatszázaléknyi vizet is felvehetnek és ez a hőszigetelés értékét lerontja, úgy kell őket beépíteni, hogy nedvességhatás vagy páralecsapódás ne legyen! Az expandált polisztirol habot ott célszerű alkalmazni, ahol a hőszigetelés egyúttal teherhordóként vagy további rétegek aljzataként is funkcionál (padlók, lapostetők, homlokzati bevonatrendszerek).

 

Az extrudált polisztirol habokat (XPS) speciális granulátumból készítik. Alacsony vízfelvételük miatt fordított rétegrendű lapostetők, lábazatok, talajban lévő vízszigetelések védelme során, illetve zöldtetők, ipari padlók kialakításánál is alkalmazzák. A polisztirol habok mindegyike érzékeny az ultraibolya-sugárzásra, ezért azokat nem érheti napsugárzás.

A-tól Z-ig

Ön is szeretné, hogy otthona gazdaságosan üzemeltethető legyen?

homlokzat hőszigetelés áthidalja a problémáját. Sokak számára gondot okoz a téli fűtés, azonban a nyári meleg miatti klímahasználat is növeli az energia számlát. A minőségi homlokzatszigetelés által Ön tetemes összegeket spórolhat a kiadásokon.

Azt, hogy egy épületből milyen gyorsan távozik az optimális hőmérsékletű levegő, az nagyban függ a hőszigetelés milyenségétől. A kialakult hő hidak miatt jelentős mennyiségű levegő fog távozni otthonából. Emiatt páralecsapódásra kell számítani, ami idővel penészedéshez vezet, melynek számos egészségkárosító hatása is van, szerepet játszik például a légúti megbetegedésekben. Ha a homlokzati hőszigetelés mellett dönt, azzal akár 50%-os költségmegtakarítást is elérhet.

homlokzati hőszigetelés egyszeri befektetés, amely hamar megtérül. Ha kevesebb energiafelhasználással szeretné elérni ugyanazt a hőmérsékletet, kérjen homlokzatszigetelést!

Bízza professzionális csapatunkra a homlokzati hőszigetelést és lecsökkentjük a kiadásait!

A homlokzati hőszigetelés

homlokzat, akárcsak bőrünk külső hámrétege, fontos funkcióval rendelkezik: nem csupán széppé varázsolja azt, ami mögötte van, de meg is védi.

Egy épület homlokzatának elsődleges feladata, hogy védjen az időjárás viszontagságai ellen, és ne engedje behatolni a nedvességet, mely komoly károkat okozhat a szerkezetben. A homlokzatnak sérülésmentesnek kell lennie ahhoz, hogy a szigetelés is képes legyen ellátni a feladatát. A jó homlokzati hőszigetelés nyáron nem engedi felmelegedni az épületet, télen viszont bent tartja a fűtés gerjesztette meleget, de megvéd a huzattól és a hideg levegőtől egyaránt.

Összefoglalva a megfelelő homlokzati hőszigetelés által a következő előnyöket élvezhetjük:

  • Nő a komfortérzetünk.
  • Csökkennek a fűtésre és légkondicionálásra fordított költségek.
  • Nő az épület élettartama, valamint ezáltal az értéke is.
  • Egészségesebb környezetben élhetünk.

Amennyiben nem elégedett otthona homlokzati hőszigetelésével, bátran forduljon cégünkhöz és bízza ránk a munkát!

A kőzetgyapot alapú szigetelőanyagokról bővebben

kőzetgyapot alapú homlokzati szigetelő rendszerek számos előnnyel rendelkeznek. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően a korszerű változatok már kétrétegű kivitelezésben készülnek. A felső réteg védi a homlokzatot a külső károktól, míg az alsó réteg képes illeszkedni a falfelület egyenetlenségeihez.

A kétrétegű kőzetgyapot sokkal költséghatékonyabb, mint az egy rétegű szigetelés, mivel 10%-kal jobb hőszigetelési képességgel bír. A kőzetgyapot másik, nem elhanyagolható előnye, hogy a tűzzel szemben ellenálló, tehát nem éghető. Hő hatására nem fejleszti a füstöt, így képes megakadályozni egy esetleges tűzvész esetén a lángok terjedését, ezért tűzvédelmi szempontból kiváló választás. A kőzetgyapot alapú szigetelőanyag rendkívül jó hangszigetelő is, tehát nem kell aggódni a külvilág zavaró zajai miatt. Páraelszívó tulajdonságának köszönhetően a kőzetgyapot megakadályozza a csapadék lecsapódását, így nem kell tartani az épület falainak penészedésétől sem.

kőzetgyapot alapú szigetelőanyagokkal nem csak pénzt, de fölösleges bosszúságot is megtakaríthat, szigetelje ingatlanát kőzetgyapottal!